title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Retete
Ghid de nutritie PDF Print E-mail

 
Meniu 1 PDF Print E-mail

Tocanita de vinete (201 kcal)


Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 4 rosii
  • 1 lingura ulei de porumb
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • ½ legatura de patrunjel
  • 1 lamâie

 

Mod de preparare:

Coacem vinetele la cuptor (la temperatura maxima), le curatam de coaja si le lasam la scurs în sita.

Ceapa si usturoiul tocate se înabusa în 2 - 3 linguri de apa, dupa care se adauga rosiile curatate de coaja, tocate cubulete si vinetele coapte .

Se amesteca într-un vas si se introduce la cuptor. Se tine în cuptor pâna mâncarea devine scazuta si se rumeneste deasupra. Dupa ce se stinge focul se adauga uleiul de porumb si la final presaram patrunjel proaspat. Se serveste cald sau rece.

 

Cacik – Supa rece de castraveti cu iaurt (131 kcal)

 

Ingrediente

  • 1 castravete mediu
  • 100 g iaurt
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 2 cani cu apa
  • 1 lingurita cu ulei de masline
  • boia (iute sau dulce, dupa gust)
  • marar proaspat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curata castravetele în dungi alternative, apoi se taie în bucatele mici. Se amesteca cu iaurtul într-un vas mai mare. Se adauga usturoi, sare si piper si se amesteca bine.
Se toarna deasupra uleiul de masline si se decoreaza cu marar si boia.

 

 

Pepene rosu 100 g (26 kcal)

 

 

 

 

 

 

Total: 358 kcal

 

 
Meniu 2 PDF Print E-mail

Cotlet de vita la gratar 120g (26 kcal)

 

Ingrediente:

  • 1 cotlet de vita
  • condimente
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalati bine carnea, uscati-o cu servetele de bucatarie si apoi condimentati-o.

Puneti cotletul pe tigaia grill sau gratarul încins.

 

 

Salata de rosii si castraveti (85 kcal)

 

Ingrediente:

  • 2 rosii
  • 1 castravete
  • 1 legatura ceapa verde
  • frunze de patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Castravetii se curata de coaja, se spala, se scurg si se taie rondele. Se aseaza într-un bol împreuna cu rosiile, curatate, spalate si taiate rondele. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se amesteca cu rosiile, castravetii, uleiul, sarea si piperul.

 

 

Fasole verde (32kcal)

 

Ingrediente:

  • 125 g fasole verde
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 rosie taiata cubulete
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Fasolea se spala, se curata si se pune la fiert cu apa si putina sare. Când este fiarta se scurge de apa. În alt vas se caleste ceapa taiata cubulete, se adauga cubuletele de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic timp de câteva minute. Se adauga fasolea verde, sare si piper dupa gust si se lasa 30 de min. pe foc.

 

Total: 143kcal

 
Meniu 3 PDF Print E-mail

Piept de pui pe gratar 100 g (132 kcal)

 

Ingrediente:

  • 100 g piept de pui
  • condimente
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalati bine carnea, uscati-o cu servetele de bucatarie si apoi condimentati-o.

Puneti pieptul de pui pe tigaia grill sau gratarul încins.

 

 

Salata de rosii si castraveti (85 kcal)

 

Ingrediente:

  • 2 rosii
  • 1 castravete
  • 1 legatura ceapa verde
  • frunze de patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Castravetii se curata de coaja, se spala, se scurg si se taie rondele. Se aseaza într-un bol împreuna cu rosiile, curatate, spalate si taiate rondele. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se amesteca cu rosiile, castravetii, uleiul, sarea si piperul.

 

Spanac (26 kcal)

 

Ingrediente:

  • 100 g spanac
  • 1 ceapa mijlocie
  • suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Spanacul se curata de codite si frunze uscate, iar apoi se spala în mai multe ape. Se pune la fiert apa, cu putina sare.Când fierbe apa se adauga spanacul si se lasa câteva minute.
Spanacul se strecoara si se marunteste cu tocatorul de lemn;
Ceapa taiata marunt se
înabusa în 2-3 linguri de apa în care a fiert spanacul . Se adauga condimentele si spanacul, restul de apa în care a fiert spanacul si sucul de rosii;
Se fierb impreuna înca 5 minute.

 

Total: 217 kcal

 
Meniu 4 PDF Print E-mail

Ficatei de pui pe gratar (250kcal)

 

Ingrediente:

  • 200 g ficatei de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de masline


Mod de preparare:

Spalam ficateii cu apa rece, îi scurgem de apa cu ajutorul prosoapelor de hartie de bucatarie. Punem peste ei uleiul de masline si piper si amestecam bine. Îi lasam la marinat 15-20 de minute.

Punem ficateii pe gratarul incins si îi lasam 10 minute apoi îi intoarcem pe cealalta parte pâna se rumenesc frumos (de preferat este ca înauntru sa ramâna moi si suculenti).

Se servesc calzi, cu diferite salate.

 

Salata de telina cu morcovi (40 kcal)

 

Ingrediente:

  • o telina medie
  • 2 morcovi mari
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalam, curatam si dam pe razatoare morcovii si telina. Apoi le lasam un sfert de ora sa-si lase zeama. Telina va oxida, deci este indicat sa o stropiti cu zeama de lamâie. Scurgem bine de zeama legumele, adaugam sarea, piperul si apoi amestecam bine.
Salata poate fi servita ca atare sau poate fi folosita ca umplutura pentru rulourile din sunca presata.

 

Total: 290kcal

 

 
More Articles...